Elin och Linneas skurna chokladkakor

RECEPT:
 
Ugnstemp: 200 grader, varmluft 175 grader.
200g smör
2½ dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg
 
Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker
 
•Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till rullarna något. Pensla den med uppvispat ägg och strö på pärlsockret. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär dem varma i 2 cm breda, sneda bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0