Faringlacerad äppelkaka

Recept:

2-3 syrliga äpplen
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Glasyr:
1 dl grädde
50 g margarin
½ dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Smörj och bröja ugnsform, ca 24 cm i diameter. Riv äpplena grovt, det skall bli 3 dl. Vispa ägg och socker. Rör ner äppelrivet. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Bred ut i formen och grädda i 175 g, 30-35 min. Blanda ingr. till glasyren i en kastrull och koka i 5 min. el tills den tjocknat något. Stick några hål i den varma kakan och häll över den heta såsen. Låt kallna och stelna före servering.

Lätt färsbiff

Recept:

250-300 g malet kött
1 morot, riven
1 lök, finhackad
1 kokt potatis, riven
1 - 1½ dl tomatjuice
1 ägg
1 tsk salt
vitpeppar
ev. köttfärskrydda
 
Blanda alla ingredienser till en smidig färs. Forma till 8 biffar. Stek i 250 grader, 15-20 min eller i stekpanna.
Bild källa: Google

Mariannes lingonkvarg

Recept:

1½ - 2 dl grädde
½ - 1 burk vaniljkvarg
2 - 4 dl lingon
½ - ¾ dl scker
¾ - 1 dl Marianne crush
 
Vispa grädden. Tillsätt vaniljkvarg och de krossade, sockrade lingonen. Rör sist ner Marienne crush. Avsmaka, portionera och garnera med några lingon.

Havrebröd i långpanna

Recept:

50 g jäst
5 dl vatten
2 msk olja
2 msk sirap
½ dl hackade solrosfrön
1 ½ tsk salt
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl grahamsmjöl
ca 5 dl vetemjöl
 
Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt alla ingredienser, till sist vetemjölet så att degen blir passligt tjock. Låt jäsa. Arbeta ihop degen, häll upp den på ett bakplåtspapper i en långpanna, platta ut och skåra i 20-24 delar m. vass kniv. Låt jäsa och grädda sedan i 225 grader, 15-20 min.
 

Fyllda tomater

Recept:
 
4 tomater, skär av ett lock och ta ut en del av tomatköttet
salt, peppar  krydda inuti
 
Fyllning: 
50 g finhackad skinka
25 g ost i små bitar
4 skivor gurka
1/4 äpple
2-4 msk majonnäs
örtsalt
citronpeppar
 
1. Blanda och smaksätt fyllningen
 
 

RSS 2.0