Faringlacerad äppelkaka

Recept:

2-3 syrliga äpplen
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Glasyr:
1 dl grädde
50 g margarin
½ dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Smörj och bröja ugnsform, ca 24 cm i diameter. Riv äpplena grovt, det skall bli 3 dl. Vispa ägg och socker. Rör ner äppelrivet. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Bred ut i formen och grädda i 175 g, 30-35 min. Blanda ingr. till glasyren i en kastrull och koka i 5 min. el tills den tjocknat något. Stick några hål i den varma kakan och häll över den heta såsen. Låt kallna och stelna före servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0