fräsig pastasås

recept:
(4pers)

2-3 morötter
250g malet kött
1/2-1 finhackad lök
1-2 mask olja
2 msk vetemjöl
1 burk tomatkross
ca 2 dl vatten
1/2 dl ketchup
1-1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 krm vitlökspulver
1/2-1 tsk basilika
1/4 tsk rosmarin
1-2 krm sambal oelek
1/2-1 krm kummin
 
Bryn köttet och löken, låt den grovt rivna moroten fräsa med en stund.Flytta i en kastrull.Strö över vetemjölet och blanda om.Tillsätt vattnet och alla kryddor.Låt puttra under lock minst 10 min.Avsmaka.
 
 

Äppel-glassgott

Recept:
(4pers)
 
3-4 st äpplen
1 dl äppeljuice
2 msk farinsocker
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk kanel
 
blanda juice,socker och kryddor i en kastrull. Skala och kärna ur äpplena, skär i tärning. Sjud äppelbitarna några minuter i juicen.Smörj en ungsfast form och häll i äppelbitarna, låt kallna.
 
4-5 dl glass. Skär i bitar och lägg ovanpå.
 
Maräng: 

2 äggvitor
1/2 dl florsocker
mandelspån elr kokosflingor
 
Vispa vitor och socker till hårt skum. Bred ut över glassen.Strö över mandelspån elr kokosflingor.Ställ in i 250g varm ugn och låt marängen få färg.
 

RSS 2.0