Mjöd

RECEPT:
 
Du behöver:
- 4 l vatten
- 250g farinsocker
- 250g strösocker
- saften av 1-2 citroner
- ½ tsk färsk jäst 
- russin
 
Koka upp hälften av vattnet och häll det över sockret. Tillsätt resten av vattnet, samt citronsaften.
Lös upp jästen i en liten mängd vätska och tillsätt den i den ljumma blandingen.
Låt blandningen stå ca. 1 dygn. Häll mjöden i flaskor. Tillsätt 1 tsk socker samt några russin i varje flaska.
ObsTrycket i flaskan ökar under jäsningen. Använd int en alltför tät kork. Mjöden är färdig på en vecka i svalt eller på tre dagar i rumstemperatur.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0