Munkar

RECEPT:
 
- 5 dl mjölk
- en bit jäst
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 2 dl socker
- 1-2 msk kardemumma
- ca. 14 dl vetemjöl
- 150 g smält smör
 
Till fritering: 
- rypsolja eller munkfett
 
Värm mjölken fingervarm och smula ner jästen och lös upp den. Tillsätt ägg, salt, kardemumma, socker och smör. 
Rör om. Knåda in vetemjölet lite åt gången. Låt degen jäsa ca. 30 min. Arbeta degen smidigt, kavla ut ca. 1 cm tjockt. Tryck ut munkar med hjälp av ett munkmått. Låt jäsa ca. 20 min. 
Fritera munkarna i olja. Ta upp munkarna ur oljan, låt fettet rinna av, vänd munkarna i socker.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0