Lasagne

RECEPT:
(4 pers)

9 st lasagneplattor
 
Köttfärsås:
300g malet kött
1 finhackad lök
margarin eller olja
1 bruk krossade tomater
½ dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk oregano
1 vitlöks klyfta
(1-2 msk tomatpuré)
 
Bryn kött och lök. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småkoka i några minuter. Avsmaka.
 
vitsås: 
25g marg.
4 ½ msk vetemjöl
6 dl mjölk
salt,peppar,¼ tsk muskotnöt
 
Gör en ljus sammanfräsning av margarin och vetemjöl. Tillsätt mjölken under vispning. Låt koka några minuter. Avsmaka.
 
+2-3 dl riven ost, rör ner i vispsåsen eller strö mellan varven.
 
Smörj en ugnsform. häll 1/3 av vispsåsen i bottnen på formen, placera ut 3 lasagneplattor ovanpå och häll 1/3 av köttfärssåsen på. Upprepa så att de blir 3 varv av alla ingredienser.
Grädda i 200-225 grader, 30-40 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0