Donuts
RECEPT:
2 tsk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
1 nypa salt
150 g mjukt smör
2 st ekologiska ägg
12 dl vetemjöl special
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
1 nypa salt
150 g mjukt smör
2 st ekologiska ägg
12 dl vetemjöl special
Gör så här:
Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
Blanda med mjölken.
Värm tills mjölken är ljummen, cirka 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
Rör ner strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
Sedan lite vetemjöl i taget.
Arbeta samman till en smidig vetedeg.
Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45–60 minuter.
Fortsätt sedan enligt något av recepten för äppelmunkar, blåbärsmunkar eller crispy donuts.

Bild källa: Egen bild
Kommentarer
Trackback