Donuts

RECEPT:
 
2 tsk kardemummakärnor 
3 dl mjölk 
50 g färsk jäst 
1.5 dl strösocker 
1 nypa salt 
150 g mjukt smör 
2 st ekologiska ägg 
12 dl vetemjöl special 
 
Gör så här:

Stöt kardemummakärnorna i en mortel.

Blanda med mjölken.

Värm tills mjölken är ljummen, cirka 37 grader.

Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.

Rör ner strösocker, salt, tärnat smör och ägg.

Sedan lite vetemjöl i taget.

Arbeta samman till en smidig vetedeg.

Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45–60 minuter.

Fortsätt sedan enligt något av recepten för äppelmunkar, blåbärsmunkar eller crispy donuts.

 Bild källa: Egen bild


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0