Pizzabotten

Recept:

1½ dl vatten
20g jäst
½ tsk salt
2 msk olja
ca 3½ dl vetemjöl
 
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. tillsätt salt och olja. Arbeta in mjölet till en passligt hård deg. Låt jäsa. 
 
TOMATSÅS: (räcker till 2 pizzor)

½-1 finhackad lök
1 vitlöksklyfta
1-2 msk olja
1 burk tomatkross
1 tsk socker
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
½ tsk basilika
½ tsk oregano
¼ tsk timjan
1 lagerblad
2-3 msk tomatpuré
 
Fräs löken i oljan, tillsätt tomatkross och alla kryddor. Låt koka på svag värme under lock tills såsen har en fast konsistens. Avsmaka med tomatpuré och ta bort lagerbladet.
 
 
Fyll din egen pizza.
 
Grädda i 225-250 grader, ca 15 min. 
 Bild källa: Google
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0